restfulblanket_logo_gennemsigtig

PTSD og søvn eller manglen på?

‘Søvneksperter har i laboratorieforsøg vist at langvarigt søvnunderskud kan have en masse følgevirkninger, så som… ‘ – Sluk! Jeg hader at høre den slags. Jeg hader at læse den slags. 

Googlesøgning – PTSD og SØVN; Først en masse links, der fortæller at de kan lave mirakler, ved TFT, psykoterapi, gode senge osv… Så endnu én af de links, omkring forskning, som virker så dum, fordi det er så indlysende: 

Link fra Syddansk universitet “Søvnløshed kan være en af grundstenene i PTSD og behandling deraf kan derfor muligvis have en positiv effekt på PTSD-behandling”. 

NO SHIT Sherlock, ingenting bliver bedre af, ikke at sove. Det ved vi godt. Jeg ved godt, at søvnløshed er dårligt. – Men angsten om natten, bliver ikke bedre af, tanken om alle de eksperter, der fortæller mig, at jeg skal sove, fordi jeg ellers dør tidligt af diverse helbredsproblemer. – Nej tak! De gør dem faktisk værre… 

Hvem er jeg så? – Jeg er en af grundlæggerne af Omsorg og Teknik og medudvikler af en ny type tyngdedyner. Jeg har blandt andet massiv ADHD og har kæmpet siden 10 års alderen mod søvnløsheden – Jeg er i dag 42 år og har rimelig kontrol over søvnløsheden, men det er en stadig kamp at holde den i snor. 

Jeg siger ikke, at jeg kender din PTSD, men jeg siger, at jeg kender til noget af det, du bokser med, som hører sammen med din PTSD. En af tingene jeg kender, er søvnløsheden. Følelsen af uro i hele kroppen. Angsten for IGEN ikke at kunne sove. Tanken om IGEN at være ødelagt dagen efter. Kravene der bygger sig op. Så er søvnen igen endnu længere væk. 

Søvnløshed

Jeg har gennem mit liv med søvnløshed, prøvet et utal af forskellige metoder, for at få søvnen tættere på. Nogen mere sunde end andre. Men en del af den løsning, jeg har fundet i mit liv, er tyngde – som giver mig ro i kroppen. – Når jeg siger en del af løsningen, så er det en del. Min kombination bygger på: Den tyngdedyne vi har udviklet, melatonin tilskud, samt at sove udenfor i frisk luft. – Hertil, har vi bygget det vi kalder ‘soveskuret’ i min familie. 🙂 – I perioder med særlig voldsom stress, som forværrer min søvnløshed, må jeg supplere med “rigtige” sovepiller. Men det er heldigvis sjældent nu.

Den ting, som er vigtigst for at jeg kan sove noget nær det der ligner en hel nattesøvn, er min tyndedyne. Den tyngdedyne, som jeg og min partner har udviklet gennem de seneste år. Jeg har prøvet et utal af forskellige slags, fra den traditionelle ‘Kugledyne’, over ‘Kædedyne’ og ‘Fiberdyne’. Ingen af dem, gjorde rigtig DET for mig, andet end jeg kunne mærke at tyngden var god for mig. Men jeg manglede noget. Følelsen af at være helt omsluttet, uden at dø af varme. Følelsen af tryghed og at kunne mærke min krop. Det er DET, vi har udviklet. 

KerneRo

Omsorg og Tekniks tyndedyner – KerneRo – giver den følelse af at være tæt omsluttet og tryg. Vi har både dyner, som er fuldstændig stille og uden duft, samt dyner med forskellig former for lyd og duft, hvis det er det som virker for dig. KerneRo er ikke i sig selv varm og alt efter brug kan den både varme og køle. 

KerneRo er fyldt med alt det som kan give tryghed. Den er nærproduceret af os og fyldt med 100 % økologisk, bæredygtigt fyld – samtidig kan den vaskes i almindelig vaskemaskine.

Fordi den er nærproduceret, har vi også muligheden på kort tid, at lave netop din dyne, hvis du har specielle behov – ekstra længde, mere fyld osv. Den er udviklet og produceret med ægte omtanke og omsorg – og en livslang erfaring i søvnløshed. 

Det vi tilbyder, er ikke MIRAKLET, men omsorgsdynen kan være en del af løsningen på din søvnløshed, ligesom den er en del af løsningen på min. Måske er den hele din løsning – men det kan vi ikke love. <3 

Vi har 2 ugers tilfredshedsgaranti på alle standarddyner. 

Bestil din dyne lige her.