restfulblanket_logo_gennemsigtig

Har du brug for et hjælpemiddel hos kommunen?

Hvis dit barn eller du selv har brug for et hjælpemiddel kan du søge om det hos kommunen. Hvis man står med disse udfordringer ved man som regel at man har den mulighed. At det kan være svært at få bevilget noget ved de fleste, men ved du at du selv kan vælge leverandør? Så hvis du f.eks. hellere vil have en af vores dyner, som er bæredygtige og smyger sig ind til kroppen, så har du mulighed for at bede om at de bruger os som leverandør. Og fordelen er også at vi er væsentligt billigere end deres sædvanlige leverandører.

Når man skriver til kommunen er det altid rart at have en paragraf med i baghånden. Den får du lige her:

Efter servicelovens § 112, stk. 3, kan borgeren vælge leverandør af hjælpemidler.

Endvidere kan borgeren mod betaling af prisdifferencen vælge et dyrere hjælpemiddel end det, som kommunalbestyrelsen vil yde støtte til. Det forudsættes her, at det valgte hjælpemiddel stadig kompenserer for den nedsatte funktionsevne.

Formålet med fritvalgsordningen er at give borgere med nedsat funktionsevne adgang til frit valg af hjælpemidler. Hermed ønskes det at forbedre vilkårene for denne gruppe borgere gennem øgede og bedre valgmuligheder for den enkelte.

Har du brug for
En lækker tyngdevest, giver ro, hvis din krop er i uro.

Borgernes adgang til frit valg ændrer ikke på det generelt gældende kompensationsprincip, hvorefter borgere med nedsat funktionsevne tilbydes ydelser og hjælpeforanstaltninger for at kompensere for og minimere konsekvenserne af deres funktionsnedsættelse. Kommunalbestyrelsen skal således fortsat yde den hjælp, som borgerne efter lovgivningen har krav på, uden at det får økonomiske konsekvenser for den enkelte.

Du kan bl. a. få bevilget tyngdedyner også kendt som kugledyner og tyngdeveste hos os.